Een van de populairste en meest gebruikte dierlijke voedingsmiddelen op aarde is kip. In veel landen en culturen speelt kip een belangrijke rol en maakt het deel uit van heel veel recepten.
Als je je afvraagt wat kip en azijn met elkaar te maken hebben, vertel ik je vandaag waarom de combinatie van deze ingrediënten magisch is en wat deze samensmelting betekent.
Azijn is een ander keukeningrediënt dat veel wordt gebruikt in huis. Normaal gesproken denken we bij azijn aan twee dingen: salades of schoonmaken. Hoewel het waar is dat deze zure vloeistof wordt gebruikt om schoon te maken en op smaak te brengen, heeft het ook andere verrassende toepassingen in de keuken.
Waarom kip koken met azijn in een pan: wat betekent dat?
Azijn is een vloeistof die wordt verkregen door de natuurlijke fermentatie van bepaalde groenten, peulvruchten en fruit. Dit product is bij toeval ontstaan nadat een wijn in proces te lang duurde, zuur werd en resulteerde in deze vloeistof met zo’n karakteristieke geur en smaak.
Vandaag ga ik je vertellen wat de truc van de azijn in het kookwater van kip betekent . Kip wordt meestal bereid in de oven, op de grill of in een koekenpan. De kip voorkoken met een beetje azijn in het water kan echter indrukwekkende resultaten opleveren.
Door azijn in het water van de kipte doen , wordt het vlees malser zonder dat het zijn vorm of smaak verliest. Veel mensen slaan met een keukenhamer op het vlees om het malser te maken, maar azijn is zachter en vergt minder inspanning.
Dit ingrediënt denatureert de eiwitten in de kip, waardoor het zachter wordt. Je kunt het beste keukenazijn of appelciderazijn gebruiken.
Je moet ook de bereiding van de kip controleren. Voor zachter, malser vlees kun je het beste langzaam garen op laag vuur. Met dit kleine kookgeheim worden je kiprecepten veel lekkerder dankzij de azijn.
Niet alleen voor kip: andere indrukwekkende toepassingen van azijn in de keuken
Azijn wordt in huis vaak gebruikt om schoon te maken, te ontvetten, vlekken te verwijderen en bepaald ongedierte te verdrijven. Daarnaast kan dit belangrijke element in je voorraadkast helpen om de smaak en kwaliteit van voedsel te verbeteren.
- Om rundvlees en vis malser te maken.
- Azijn verbetert de smaak van geroosterde groenten.
- Azijn verbetert de textuur van rijst en peulvruchten.
- Dit ingrediënt zorgt ervoor dat gekookte eieren beter koken en niet breken.