Hoe voorkom je dat tomaten beschimmelen als ze in de koelkast liggen?

Het eten van een tomaat met schimmel is slecht voor je gezondheid. Ontdek hoe je de verspreiding van schimmel in de koelkast kunt voorkomen.

Als je een tomaat dagenlang in de koelkast laat liggen, vult deze zich met schimmel en schimmel, waardoor we dit ingrediënt moeten weggooien.

Je moet weten dat, hoeveel je ook snijdt in het deel dat schimmel heeft, de wortels van deze schimmel zich blijven verspreiden door de rest van de tomaat, dus het is erg riskant om het te consumeren.

In het volgende artikel vertellen we je hoe je kunt voorkomen dat je tomaat beschimmeld raakt. Let goed op de stap voor stap en geniet veel langer ongeschonden van je groenten en fruit.

Hoe voorkom je dat tomaten gaan schimmelen in de koelkast?

Tomaten moeten in de lade van de koelkast worden bewaard, altijd met de steeltjes ondersteboven en van elkaar gescheiden. Rijpe tomaten bewaar je best in de koelkast, terwijl groene tomaten kunnen rijpen op kamertemperatuur.

We raden je aan om tomaten niet in zakken te bewaren, omdat die vocht kunnen genereren en het bederf kunnen versnellen. Een andere optie die nooit mislukt, is het bewaren van gedroogde tomaten.

Hoe tomaten drogen?

Het drogen van tomaten is een traditionele techniek waarmee je tomaten maandenlang kunt bewaren en waarmee je ze ook in tijden van lage productie bij de hand hebt.

Het proces of stap-voor-stap is langzaam, maar op deze manier kun je de smaak van de tomaat veel langer behouden. Zongedroogde tomaten kunnen in olie worden verpakt of op een donkere plaats worden bewaard, waardoor ze tot een jaar houdbaar zijn.

De eerste stap is het voorverwarmen van de oven op 130° of 110° (convectie). Vervolgens moet je de tomaten horizontaal doormidden snijden en met de gesneden kant naar boven op een of twee bakplaten leggen, zonder ze op elkaar te stapelen. Voeg zout en peper toe. Bak de tomaten ongeveer 4 uur of tot ze gerimpeld zijn.

Delen: