Hoe koel je bier in 15 minuten zonder de koelkast te gebruiken: de truc die werkt

Wat is er lekkerder dan een ijskoud biertje om af te koelen in de zomer? Het is zelfs het ultieme drankje voor deze hittegolf, of het nu tijdens het aperitief is of tijdens een etentje met vrienden. Helaas kan het erg lang duren voordat het flesje goed koud is. Wist u dat u met een eenvoudige truc van wetenschappers dit probleem kunt verminderen en uw koelkast kunt vervangen?

Een truc die de koelkast vervangt

Gemiddeld duurt het enkele uren voordat een fles in de koelkast is gekoeld. Dit hangt af van de dikte van het glas waarvan de fles is gemaakt. Een echt terugkerend probleem in deze zomerperiode, waarin koude drankjes populairder zijn dan ooit! Als u een blikje hebt, duurt het slechts enkele minuten om het te koelen.

Maar in beide gevallen duurt het altijd langer in de koelkast. En als u echt dorst hebt of gasten hebt, is dat wachten niet altijd ideaal. Dit heeft de wetenschappelijke experts ertoe aangezet om een aantal studies uit te voeren om ons een interessantere oplossing aan te bieden! Zo zouden we namelijk in minder tijd dan normaal kunnen genieten van een koud drankje.

Deze techniek wordt steeds populairder, vooral omdat je er snel een koud drankje mee kunt maken. Dat bespaart ons dus zowel tijd als energie omdat we de koelkast niet hoeven te gebruiken. Maar om dit te laten werken, moet je deze techniek natuurlijk wel goed toepassen!

Je hebt maar twee ingrediënten nodig!

Heb je geen koelkast in de buurt? Of wil je niet urenlang wachten tot je drankjes koud zijn? Met slechts twee ingrediënten kun je je flesje bier, frisdrank of iets anders koelen! Volgens de experts van Okdiario heb je maar twee ingrediënten uit je keukenkastje nodig om deze vrij onbekende truc uit te voeren.

Het gaat om een beetje water en zout. Dit zijn ingrediënten die we in bijna elke keuken vinden. Toch helpen ze om de koelkast te vervangen en uw drankjes te koelen. Deze efficiëntie hebben we te danken aan een chemisch proces dat verband houdt met bevriezing en temperatuurregeling.

Deze techniek werkt omdat zuiver water bevriest bij 0 °C. Wanneer we er zout aan toevoegen, daalt het vriespunt. U krijgt dus hetzelfde effect als in de koelkast, zonder dat het veel tijd kost!

Hoe gebruikt u deze truc die de koelkast vervangt?

Voor deze truc heeft u een bak nodig die uw bierflesjes, het ijsblokje en het water kan bevatten. Giet al het ijs en het koude water in de bak. Plaats ook de flesjes die u wilt koelen in de bak, zodat ze voldoende onder water staan.

Voeg vervolgens het zout toe aan het koude water! Dit geeft hetzelfde effect als de koelkast, maar dan in minder tijd! Na 15 minuten kunt u uw flessen uit de bak halen. Voortaan hoeft u niet meer lang te wachten op koude drankjes!

Delen: