Hoewel het seizoen voorbij is, willen we een speciale vermelding maken van de mandarijn, een van de meest voorkomende vruchten in de fruitschaal en een die veel mensen in Spanje eten. Bovendien hebben we het over een voedingsmiddel met talloze voordelen en eigenschappen voor het organisme. Het is rijk aan vitamine C, heeft antioxidanten en is ideaal voor het maken van originele recepten zoals deze glutenvrije biscuittaart , die in een airfryer kan worden gemaakt.
Als we de mandarijn alleen eten, doen we dat op de volgende manier: we verwijderen de schil en snijden de stukjes die we in onze mond nemen. De bevolking is echter verdeeld in twee groepen. Sommige mensen verwijderen de kleine witte draden die erin kunnen zitten. Anderen eten het daarentegen niet mee.
Een voedselveiligheidsexpert heeft in een video een waarschuwing voor de eerste groep uitgelegd. Volgens haar zijn de kleine witte zaadjes goed voor de gezondheid. Dit zijn de redenen hiervoor.
Mandarijnenscheuten zijn goed voor je gezondheid
Cristina Lora is een expert in voedselveiligheid en in een video die op haar sociale netwerken is gepubliceerd, legt ze uit waarom we de witte slierten van de mandarijn een tweede kans moeten geven, een deel van het fruit dat veel mensen weigeren te eten.
In de video beschrijft de expert de witte strengen en draden van de mandarijn als “albedros” die “het gezondste deel van de mandarijn” zijn. Ze onthult dat“ze tot 20 keer meer fenolverbindingen bevatten dan de segmenten, wat antioxidanten zijn, en een hoog gehalte aan pestine, wat een vezel is die het niveau van LDL-cholesterol in het bloed verlaagt”.
Hetzelfde geldt voor bananen
Mandarijnen zijn niet het enige fruit dat draden bevat en voor sommige mensen onsmakelijk kan zijn. Ook bananen bevatten deze kleine draadjes en net als bij het eerste voedingsmiddel verwijderen sommige mensen ze uit het ingrediënt.
Zoals in dit artikel wordt uitgelegd, zijn bananenslierten goed voor de gezondheid. Ze bevatten voedingsstoffen zoals calcium en vitamine C. Ze bevatten ook magnesium, kalium en antioxidanten. Geef jij deze kleine sliertjes in je ‘fav’ fruit een tweede kans?