Gooi wijnkurken niet weg: doe ze in gebruikte frituurolie om dit effect te bereiken.

Als je een feestje hebt met vrienden en de kurken van wijnflessen beginnen zich op te stapelen, hebben veel mensen de neiging om ze direct weg te gooien. Als je ze echter in hergebruikte olie bewaart, het soort olie dat meerdere keren is gebruikt om in te bakken, en het een tijdje laat zitten, wordt het een perfecte brandstof om een vuurtje te stoken of zelfs barbecues aan te steken.

1. Een eenvoudige truc

Het ingenieuze idee werd een paar maanden geleden gedeeld door Marta, een Catalaanse en influencer die een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop we recyclen. Op haar Instagram-profiel laat ze haar volgers deze eenvoudige truc zien om kurken van wijn- of cava-flessen om te toveren in echte natuurlijke aanmaakblokjes.

Het gebruik van kurken voor een open haard of barbecue is iets heel gewoons voor degenen die al ervaring hebben met het aansteken van vuren, maar er is een manier om ze effectiever te maken.

2. De olie-techniek

Het eerste wat je moet doen is deze kurken verzamelen en ze vervolgens in een bak met hergebruikte frituurolie doen, die meestal achteloos wordt weggegooid. Als het goed geïmpregneerd is en een paar uur heeft gestaan, heb je een brandstof voor wanneer je het nodig hebt.

Als je er creatief mee omgaat, kun je het meeste “afval” een tweede leven geven, en als je het gebruik van chemicaliën zoals aanstekervloeistof vermijdt, is dat nog beter.

3. Meer toepassingen voor kurken

Netwerken belichten niet alleen trucs als deze, maar kurken kunnen ook worden gebruikt voor doe-het-zelfprojecten, decoratie of, zoals sommige bedrijven hebben laten zien, in de mode-industrie.

We moeten niet alleen voorkomen dat we producten verspillen, maar we moeten ook nadenken over wat we ermee kunnen doen als ze hun hoofdfunctie hebben vervuld.

Delen: